Der findes mange forskellige slags hvidvin derude. Det er selvfølgeligt fantastisk, at vi har adgang til så stort et vinmarked. Før i tiden var vin noget, der var utroligt eksklusivt, og som kostede rigtigt mange penge. I dag har de fleste supermarkedet en ganske udmærket vinafdeling, hvor du kan finde vin fra Frankrig, Italien og mange andre lande. Udfordringen i dag er derimod, at vælge den rette flaske vin til ens behov.

Mange køber vin i god tid, før et eventuelt arrangement. Det betyder, at vi ofte ikke kender vores behov, når vi står og skal vælge en flaske vin. Du ved, at du nok får gæster på besøg på et tidspunkt, og gerne vil servere dem god mad og vin. Men hvor mange planlægger lige hvad for noget mad der skal serveres, flere uger i forvejen? Det kan derfor godt være svært at vælge en hvidvin: man ved jo ikke, hvad for noget mad man har tænkt sig at servere, når der kommer gæster.

Ikke alle vine fungerer særligt godt med forskellige typer mad. Selv en rigtig god vin kan godt blive en dårlig oplevelse, hvis den serveres sammen med retter, den ikke egner sig til. Omvendt kan den helt rigtige type vin få et måltid til at blive mange gange bedre. Valget af vin er altså utroligt vigtigt: spørgsmålet er, hvordan man gør. Du kan selvfølgeligt købe flere flasker, og dermed have forskellige typer hvidvine klar. På den måde kan du vælge den hvidvin, der passer bedst til den mad du server. Det kan dog godt blive en dyr affære, sådan at købe vine til enhver anledning.

Du bør altid have en hvidvin liggende, der er alsidig. På den måde behøver du nemlig ikke, at lade vinen du har liggende diktere, hvad for noget mad du kan servere for dine gæster. Ved at have en hvidvin eller to, der passer til det meste, har du fuld frihed i køkkenet. Den slags vine er også forholdsvist lette at finde, og det er derfor et sikkert køb, når du er ude for at handle vin.

Chardonnay er en hvidvin, der passer til rigtigt mange forskellige retter. Den er derfor helt ideel at have liggende, så du altid er klar, når der kommer gæster. Den fungerer godt med delikate fisk og skaldyr, og fungerer også helt fantastisk sammen med kalkun og kylling. Vælger du en Chardonnay med en tungere ege-smag, så kan du også bruge den sammen med stærke asiatiske retter. Her er altså virkeligt tale om en alsidig vin, som ikke begrænser dig i unødig grad.

Ved at vælge hvidvine, der passer til mange slags mad, giver du altså dig selv frihed i køkkenet. Det bliver samtidig langt lettere at vælge, hvilke vine du skal købe.