Der er få ting, der kan gøre et hjem ligeså elegant, som smukke trælofter. Der er bare et eller andet ved træ, som materiale, der giver et luksuriøst og æstetisk tiltalende udtryk. Måske er det fordi vi inderst inde alle savner naturen, og sætter pris på, at komme i kontakt med den på en eller anden vis? Eller måske er det bare et udtryk for, at træ er et rimeligt krævende materiale at arbejde med. Det er både billigere og lettere at have et tag af ren beton eller plastik, end det er at få sig et træloft. På den måde er træloftet altså et symbol på velstand. Hvad end der ligger bag, så hænger elegance og trælofter i hvert fald sammen.

Hvis man ønsker at have et elegant hjem, er et træloft altså noget af det første, man bør gå efter. Med træloftet på plads, er du allerede godt på vej imod, at have et elegant hjem. Der er selvfølgeligt flere andre ting du kan gøre, for at bringe endnu mere elegance ind i boligen. Det store spørgsmål er selvfølgeligt, hvor man skal starte.

Jeg er personligt fan af, at fokusere på forbedringer frem for nye tiltag. Kig på de dele af dit hjem, der allerede har en snert af elegance, og find så måder at få det elegante til at træde endnu tydeligere frem. Det er min erfaring, at dette er den mest effektive måde, at gribe det an på. Det er typisk billigere og hurtigere, at skrue op for elegancen, end det er at introducere den fra ny.

Når du allerede har elegante trælofter, så kan det altså godt betale sig at finde måder, at skrue op for deres elegance på. Det gør du bedst ved at kigge nøje på loftet, og se, om der er noget der skærer i øjnene. Elegance handler nemlig om, at alting er, som det skal være. Vi har altså en oplevelse af perfektion. Vi er rigtigt gode til at få øje på de ting, der ikke passer ind – og det er altså her, vi kan lave vores forbedringer.

Et typisk problem med trælofter er, at der opstår en tydelig overgang imellem loft og væg. Det er næsten umuligt at undgå, da træ jo er et levende materiale. Det udvider sig, og trækker sig sammen, efterhånden som luftfugtigheden og temperaturen varierer. Denne overgang er ikke specielt køn, og den går derfor udover det visuelle indtryk.

Her er skyggelister selvfølgeligt en oplagt løsning. Ved at sætte skyggelister op kan du nemlig skjule overgangen, og dermed skabe et langt mere elegant helhedsindtryk. Hvis du godt kan lide den nostalgiske stil, så kan du overveje at bruge et skyggereb i stedet for. Konceptet er det samme, som med en skyggeliste: du bruger bare et tykt reb i stedet for. Rebet dækker også for overgangen, og har samtidig et spændende retro-look.