Når man skal vælge sig en hobby, så er der flere forskellige faktorer, der spiller ind. En hobby skal helst  være noget man har lyst til at bruge sin fritid på. Den rette hobby er altså noget, som man naturligt finder tiltrækkende og sjovt. Det giver ikke mening at tvinge sig selv ud i en hobby, som ikke siger én noget. Man kan selvfølgeligt godt give ting en chance, men hvis lysten ikke melder sig, så bør man holde op med at spilde sin tid. Du bruger allerede 8 timer om dagen på at arbejde, og en hobby skal helst ikke føles som mere ”tvang”. En hobby skal være noget du kan slappe af med, og som kan hjælpe dig med at føle dig energisk og godt til mode. Man har dog ikke helt frit valg på alle hylder. Der er nogle hobbyer der kræver rigtigt meget tid, og ikke alle kan finde plads til sådan en hobby i deres liv. Du er derfor nødt til at overveje dine prioriteter og mængden af tid i din hverdag. Tid er ikke den eneste faktor, det er vigtigt at tage højde for. Vi er også nødt til at tænke på vores økonomi, når det kommer til valget af en hobby.

Hvis man bliver bidt af en virkelig dyr hobby, der ikke kræver mere tid end man har, så kan man nemlig hurtigt blive fattig. Der er simpelthen nogle hobbyer det kun giver mening for meget velhavende mennesker at kaste sig over. Ridning er eksempelvis en meget dyr hobby at have: specielt hvis du har planer om at anskaffe dig din egen hest. Her er man altså nødt til nøje at overveje sin økonomiske situation, før man kaster sig ud i det som hobby.

Mange tænker på jagt som en meget dyr hobby, og risikerer derfor at vælge den fra, selvom de finder jagt både spændende og interessant. Det synes jeg er rigtigt synd, da jagt faktisk ikke behøver at være en dyr hobby overhovedet! Man kan godt bruge mange penge som jæger, men det er absolut ikke nødvendigt, for at kunne nyde jagt som hobby.

Et jagtgevær koster en del penge i anskaffelse, men derefter har du glæde af det i mange år. Det koster ikke specielt meget at vedligeholde det, og alt det andet jagt udstyr kan du købe løbende, efterhånden som du bliver mere og mere engageret i jagt som hobby. Du kan altså nøjes med at spare op til jagtgeværet til at starte med. Derefter betaler du et beskedent beløb for at kunne øve dig på skydebanen. Stille og roligt kan du spare op til det helt basale jagtudstyr, så du kan tage på jagt ude i skoven. Du kan altså nyde din hobby med det samme, og kun investere flere penge i den, efterhånden som din interesse vokser.