Harry Potter er historien om en dreng, der lever en kummerlig tilværelse hos en familie, der hverken kan lide ham eller ønsker ham. Det viser sig, at Harry er troldmand, og han bliver optaget på Troldmandsskolen Hogwarts. Her starter en historie om venskaber, familie, mod og eventyr. Harry Potter 5 illustreret er en del af en fantastisk bogserie, som man vil elske at læse.

  • 1. Harry Potter er en fantastisk fortælling, der fanger både børn og voksne. Det, der gør Harry Potter serien helt særlig er det faktum at den fantastiske fortælling, dybe karakterer og de mange sidehistorier gør serien fantastisk for alle aldre. Det er ikke noget, der skal afskrække, at bogen er for børn. Børn kan have nogle af de samme problemer, som voksne har, men de er ikke så komplekse, og det gør Harry Potter til en god bog til at læse.
  • 2. Harry Potter er fyldt med fantastiske figurer, der udvikler sig over de 7 bøger. Uanset om det er Harry, Ron, Hermione, Albus Dumbledore, Severus Snape eller nogen af de mange andre, så følger man dem alle med glæde gennem alle bøgerne. J.K. Rowling har skabt nogle af de bedste fantasy figurer gennem tiderne.
  • 3. Harry Potter har den mest fantastiske fiktive verden i historien. I Harry Potter serien bliver man introduceret for en hel verden af magi. Man får et helt nyt ordforråd, man møder troldmænd og hekse, der kan noget helt andet end i den rigtige verden. Man møder dyr, der kan snakke, får en komplet liste over alle de magiske troldmænd, man får en introduktion til troldmandsverdenens politik og en masse andre fantastiske ting.
  • 4. Harry Potter er en serie om mod og venskab. Harry Potters ophold på Hogwarts viser os, hvordan man skal tage sig sammen og gå videre i livet. Det viser os, at det ikke er nok at være tapper, man skal også have nogle, der har tillid til en.
  • 5. Harry Potter er en serie om en dreng, der vokser op uden sine forældre. Men han er heldig, at der er nogle, der vælger at passe på ham. Harry Potter får at vide at hans forældre er dræbt. Der er naturligvis nogle, der mener at Harry Potter er for voldsom for børn, fordi hans forældre bliver dræbt. Men det er netop her at Harry Potter er så god. Det er en stor del af fortællingen, at Harry Potter lever med sorg og savn.